Kule Vinçler Nasıl Kurulur

Kule Vinçler Nasıl Kurulur

Kule Vinçler Nasıl Kurulur?

Şantiye hazır olduğunda kule vinci şantiyeye getirilir ve teknik ekip hazırlıkları yapar. İş, geniş, boş bir alanda başlar ve başka bir iş yapılmadığında başlar. Kule vinç montajı mükemmel bir ekip ve ciddi bir çalışma gerektirir. Vinç kiralama süreci günümüzde tercih edilen ve avantajlı bir süreç olarak ön plana çıkar.

Kule vinç kısmen şantiyeye taşınır ve ardından mobil vinç ile monte edileceği yere indirilir. Betonarme zemini kurulacak vinç üreticisinin belirlediği standartlara göre hazırlayın. Hazırlanan betonarme mekanik olarak bağlanarak gerekli civata ve somunlar standart tork değerleri ile sıkılarak vinç gövdesi oluşturulur. Temel çerçevesi üzerine farklı model, marka ve adetlerde beton temel ağırlıkları yerleştirilir.

Kule Vinçlerin Kurulumu

Farklı uzunluklardaki modüller mobil vinç ile üst üste yerleştirilecek, her modül dört köşeli iki civata ve somun bağlantısına sahip olacak ve bu bağlantılar uygun tork değerleri ile sağlamlaştırılacaktır. Vinçin kendi kendine yükselmesini sağlayan teleskop adı verilen bir sistem, ana gövde üzerine monte edilerek emniyete alınacaktır. Gelecekte, binanın yüksekliğine bağlı olarak, teleskoplar yardımıyla, kademeli olarak yükselecek olan vince modüller eklenir. Vincin belirli bir yüksekliğe ulaştıktan sonra sallanabileceği düşünülerek kule vinci ile bina strüktürü arasına bir vinç-bina bağlantı kolonu dikilir. Kiralık vinç hizmetleri sayesinde hızlı bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Gövde üzerindeki dönüş sistemi kule ve gezer vinç yardımı ile yerleştirilmiştir. Kuyruk kanadı ve halat tamburunun karşı ağırlık kısmı mobil vinç vasıtasıyla ana gövdeye sabitlenecek ve kulenin tepesinden kuyruk ucuna kadar uzanan payandalar bir vinç vasıtasıyla bağlanacaktır. Pimler ve kuyruk tamamen taşınabilmesi için gövdeye bırakılmalıdır.

Beton ağır nesneler mobil vinçlerle taşınmalıdır. Kule vincin elektrik ve topraklama bağlantıları sorumlu teknik ekip tarafından yapılmalı ve motor çalışır durumda olmalıdır. Pergel üzerine monte edilen kanca sistemi, kuyrukta tambur ile hareket eden halata bağlanacak ve kanca hareketli olacaktır. Kumanda panosunda bulunan uyarı levhaları, sinyaller, gösterge ışıkları, vinç kapasitesine göre belirlenen kaldırma limitleri, taşıma limitleri vb. Düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Anemometre kule vincin en yüksek noktasına yerleştirilmeli ve kontrol için rüzgar hızı bilgisini almalı ve bu bilgiyi operatör ekranına yansıtmalıdır.

Genel Kültür